Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Zoeken

Tags

Teken en Schilder Blog

In dit teken en schilder BLOG vindt je alles over tekenmateriaal en schilderspullen. We hebben 3 hoofd categorieën: TekenBLOG, SchilderBLOG, Divers/Gemengde TechniekenBLOG. Hier onder staan de 3 hoofd categorieën. Nog verder naar beneden staan alle BLOGs de meest recente staat bovenaan.

Alles over penselen

Op zoek naar het perfecte penseel voor kleine details? Wil je grote vlakken snel kunnen schilderen? Of hele lange lijnen trekken met je penseel? Maar weet je niet welk penseel je nodig hebt voor die bepaalde verfstreek? Of welk penseel perfect is voor de verf die je wilt gebruiken?
Geen nood, in deze blog vertellen we je alles over penselen! We kijken naar de verschillende vormen, de verschillende soorten haren en welk penseel goed bij welke verf en techniek past. Zo weet jij welke penselen perfect voor jou zijn! Tot slot geven we je nog enkele tips voor het onderhouden van je penseel.
In onze winkel krijgen we meer en meer de vraag naar goede synthetische aquarelpenselen. Steeds minder mensen willen schilderen met dierlijk haar.
Ben jij ook op zoek naar een diervriendelijk alternatief? In deze blog vergelijken we onze verschillende synthetische aquarelpenselen en leer je waar je op kunt letten bij je keuze.

Copic kleurcodes, zo werkt het!

Werk je ook zo graag met Copic alcohol markers, maar zijn die kleur codes voor jou een raadsel? We vertellen je graag hoe het kleurensysteem van Copic werkt en waarom het super handig is!
Deze markers met inkt op alcoholbasis worden al jaren gebruikt door productontwerpers, architecten, interieur ontwerpers, comictekenaars en illustratoren. Onze markers op alcohol basis zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Door de speciale inkt, kun je veel lagen over elkaar heen zetten. In deze blog bespreken we markerpapier, de verschillende merken zoals Promarker en Copic en gaan we aan de slag met blenden.

Alles over krijtstiften voor op het raam

Waar kun je krijtstiften voor gebruiken? Waarmee kun je toch zo'n toffe raamtekening maken? Moet je een raamtekening binnen of buiten tekenen? En kun je het echt zo makkelijk weghalen? In deze blog gaan we het hebben over chalkmarkers. We gaan onze verschillende krijtstiften testen en vergelijken. Daarnaast geven we nog een paar handige tips, zodat jij alles weet om lekker aan de slag te gaan!
Je wil beginnen met aquarelverf of waterverf, maar wat heb je nodig? Tubes of blokjes verf (napjes)? Waar moet je op letten bij waterverfpenselen? En welk papier? In deze blog gaan we kijken naar de verschillende soorten watercolour en een aantal onmisbare hulpmiddelen.
Geen zin om te lezen? We hebben ook een uitgebreide >> Aquarelverf Video
Tombow Dual Brushpens, Ecoline stiften, of toch potjes? Wat zijn toch die Karin markers en hoe maak je de keuze tussen al deze stiften? In deze blog gaan we het hebben over de super populaire en veelzijdige aquarelmarker. We gaan alle stiften vergelijken en kijken hoe het werkt.
Waar wordt aquarelpapier van gemaakt? Kun je schilderen op papier? Welk papier is het beste voor copic markers? Hoe kun je papier het beste bewaren? Bij Busch en van der Worp zijn we gek op mooi papier. We hebben dan ook ons assortiment aan mooi papier de laatste tijd enorm uitgebreid. Tijd om eens in de wereld van teken en schilderpapier te duiken. In deze blog vertellen we over hoe papier wordt gemaakt, en waarom het fijn is om geschikt papier te gebruiken voor je mooie materialen.

Aan de slag met Acryl verfstiften. Molotow vs. Posca

Welke stift gebruik kun je op bijna elke ondergrond gebruiken? Welke stift is dekkend en egaal? Een stift voor de grote vlakken én de kleine details? Verfstiften zijn één van de meest veelzijdige tekenmaterialen ooit. Een verfstift is er in verschillende diktes, verschillende merken, en natuurlijk in heel veel verschillende kleuren. Je kunt ze gebruiken in combinatie met andere materialen, voor tekeningen, of voor details in acryl schilderijen.

Aan de slag met markers, Alles over stiften!

Blog over alle soorten markers. Aquarelstiften, alcoholstiften, verfstiften, krijtstiften en meer! Welke stift drukt niet door? Welke stiften gebruik je voor handlettering? Welke voor raamtekening? En als je bijvoorbeeld op hout wil tekenen? Welke soorten zijn er en welke zijn het beste?

Alles over de Fineliner

Alles over de Fineliner. Wat zijn de verschillen? Welke fineliner moet je kiezen?

Acryl Pouring (Gieten Met Acryl) Hoe Werkt Het?

Altijd iets anders willen uitproberen met Acrylverf? Wat dacht je van “acryl pouring”, dus gieten met acrylverf.

Acrylgieten is een vorm van abstracte kunst, waarbij verrassende schilderijen gemaakt worden met vloeibare acrylverf. Met eindeloze variaties en vaak erg bijzondere resultaten is het onmogelijk om fouten te maken.
Geen zin om te lezen? We hebben op YouTube een uitgebreide >> Acrylverf Gieten Video
Project Rembrandt Televisie Programma NPO NTR, de Nieuwe Rembtandt op Tv - Wedstrijd
Alles over de Brushmarker PRO, DecoBrush en de Pigment DecoBrush van Karin, de ideale Brushmarker met Japanse penseelpunt.

Acrylverf: goede kwaliteit of goedkope aanschaffen?

Er zijn erg veel soorten en kwaliteiten acrylverf, maar wat is nu werkelijk het verschil tussen hele goedkope acrylverf en professionele acryl verf. We leggen de verschillen in pigment, dekkracht, lichtechtheid en dikte helder uit.

Alles over de Brush Pen

Brushpenen zijn er in vele soorten en maten, maar welke kies jij? We bespreken hier een groot aantal de vele verschillende Brush Pennen van Tombow tot de Ecoline Brushpen, en de Brushmarker tot Brushpennen met verf. Kortom alles over de brushpen en wat zijn de verschillen.
2 van 2