Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Acrylverf: zo laat je het langzamer drogen

Wil je de mooiste kleurovergangen maken met acrylverf? Of ben je het zat dat je acryl al opgedroogd is op je palet terwijl jij nog lekker aan het schilderen was? Dan is een medium wat de acrylverf langzamer laat drogen de oplossing voor jou!
In deze blog vertellen we je meer over Slow drying medium en Retarder.

Acrylverf droogt snel. Dat kan heel fijn zijn, want zo hoef je niet lang te wachten wanneer je aan een volgende laag op je schilderij wilt beginnen. En je kan je schilderij snel (droog) opbergen als je er niet meer aan werkt. Maar die snelle droogtijd komt niet altijd goed uit.

Verf al ingedroogd op je palet 
Acrylverf op je palet kan opdrogen terwijl jij nog aan je schilderij werkt. Kleuren die je zorgvuldig hebt gemend zijn soms al opgedroogd voordat je ze kon opmaken. Zonde, want die verf kun je weggooien. En zie die mooie kleur nog maar eens exact hetzelfde te mengen…

 

retarder-slow-blog-drogend-langzaam-medium-acryl-amsterdam-acrylverf

Mooie kleurovergangen maken op doek is lastig 

Hoe krijg je mooie kleurverlopen bij gezichten schilderen? Waarom zijn mijn portret schilderijen gevlekt of niet mooi. Wanneer je kleuren heel mooi in elkaar wilt laten overlopen moet je de kleuren mengen op het doek, dit wordt ook wel blenden genoemd. Voor deze techniek is het noodzakelijk dat je verf nog vochtig is, want anders kun je de kleuren niet mooi in elkaar strijken met een waaier penseel. Met acrylverf heb je daarvoor heel weinig tijd, want voor je het weet is de verf alweer droog.

Gelukkig biedt  bijvoorbeeld Talens Amsterdam met mediums als Retarder en Slow drying medium een oplossing voor deze problemen. Maar welke moet je kiezen?

Amsterdam Talens retarder acrylRetarder (Vertrager)
Dit medium bestaat het langst van de twee. De Retarder gaat een chemische reactie aan met de verf en verlengt de droogtijd met wel 20%. Maar let op: Je mag verhoudingsgewijs maar 5% medium toevoegen aan een klodder verf! Voeg je te veel medium toe, dan gaat de verf korrelen en is het niet meer te gebruiken.
Waarom kiezen mensen dan toch voor Retarder? Retarder heeft geen effect heeft op de viscositeit (dikte) en de dekking van de Acryl verf. Dat betekent voor jou dat er naast de langere droogtijd verder niets veranderd aan de vloeibaarheid van de verf en kleuren blijven even dekkend!
Retarder is verkrijgbaar in een fles van 75 ml en 250 ml.

 

Amsterdam Talens retarder acrylSlow Drying Medium (Droog vertragend Medium)
Slow Drying Medium is heel makkelijk in gebruik. Je kan het in elke gewenste verhouding toevoegen aan je acrylverf. Een beetje teveel (bijvoorbeeld als je morst) geeft geen gekke korrelige verf, maar! Dit medium veranderd wel de glans en de dekking van de verf. Afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid maakt het je acrylverf iets glanzender, dunner en transparanter. Dit hoeft absoluut geen belemmering te zijn voor het mengen van kleurovergangen, want met dit medium kun je dus mooie transparante lagen opzetten. Een fijn en handig hulpmiddel!
Droog vertragend medium is verkrijgbaar in een fles van 75 ml en 250 ml.

 

 

 

Welk medium past bij jou?
Ben je precies? En vind je het prima om iets meer op te letten tijdens het toevoegen van het medium? Dan is Retarder een heel fijn hulpmiddel.
Houd je van simpel, snel en weinig risico: dan adviseren we jou Slow Drying Medium. Welke van de twee mediums je ook kiest, je geeft jezelf meer tijd en meer mogelijkheden met de acrylverf die je al in huis hebt. Plus: door dit medium te gebruiken verleng je niet alleen de droogtijd maar ook je schilder plezier!

retarder-slow-drying-drogend-langzaam-medium-acryl-amsterdam-acrylverf

Één van deze mediums gebruikt? Laat jouw ervaring achter in de opmerkingen hieronder. Of show je resultaat via Facebook of Instagram met #buschvanderworp

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.