Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Grafiet in vele kleuren!

Grafiet: je weet wel, het grijs in je schetspotlood waarmee je heerlijk kunt tekenen. Wist je dat grafiet niet alleen in grijs, maar ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is? Super leuk wanneer je graag met grafietpotloden tekent en eens een beetje kleur wilt toevoegen! Of wanneer je wilt experimenteren met een andere sfeer en uitstraling van de kleuren in je tekening. Gekleurd grafiet is op twee manieren te gebruiken, elk met een geheel eigen uitstraling die heel anders is dan die van gewone kleurpotloden. De kleuren van gekleurd grafiet zijn anders dan die van gewone kleurpotloden. Ze zijn subtieler en meer vergrijsd. Daarmee zijn ze erg mooi in combinatie met gewoon grijs grafiet. Maar subtiel en vergrijsd is niet de enige mogelijkheid. Je kunt de grafietpotloden uit ons assortiment namelijk ook oplossen met water! En wanneer je dat doet krijg je opeens rijke, intense kleuren. Subtiel of intens, de keus is dus aan jou!

Wij hebben gekleurd grafiet van twee merken: Caran d’Ache (potloden en staafjes) en Derwent (potloden). Beiden zijn van goede kwaliteit en hebben een goede lichtechtheid.

 rgb-technalo-nat-en-droog-blog-verschillen-kleuren-rood-groen-blauw-gekleurd-grafiet

 

Gekleurd grafiet van Caran d’Ache

Gekleurd grafiet van Caran d’Ache vind je in hun RGB serie. RGB staat voor rood, groen en blauw. De drie kleuren in het assortiment zijn getint met de pigmenten: karmijn lak (575), donker phthalo groen (719) en Pruisisch blauw (159). Je kunt ze krijgen in de vorm van een potlood of als Grafcube, een grafiet staafje. Wanneer je deze kleuren droog gebruikt zijn ze flink vergrijsd en geven ze een kleine hint kleur. Daarmee kun je een bijzondere sfeer geven aan je grafiettekening. Hij lijkt grijs, maar heel subtiel komt er toch kleur in voor. Dat maakt jouw tekening interessanter, je wilt er langer naar kijken. Eenmaal nat komt de kleur meer naar voren en zit er meer contrast tussen de drie schemerige tinten.

gekleurd grafiet Caran d'ache 

Met de Caran d’Ache Technalo RGB potloden kun je heerlijk tekenen en precieze details uitwerken. Maar Caran d’Ache heeft ook RGB Grafcubes. Deze grafietstaafjes zijn heel fijn voor losse schetsen of voor als je graag groot werkt. Gebruik de vlakke kanten voor grote vlakken en de uiteindes voor lijnen en details. Ook heel handig voor achtergronden. Zowel de potloden als de Grafcubes zijn ideaal te combineren met de Caran d’Ache Technalo potloden: grafiet potloden die ook watervermengbaar zijn!

Wil je aan de slag met gekleurd grafiet van Caran d’Ache? Dan zijn er twee mooie sets:
1. Technalo aquarel grafiet set: hierin zitten alle 6 Technalo potloden: grijs in 3 hardheden (B, 3B en 6B) en de drie gekleurde grafietpotloden. Dit alles is mooi opgeborgen in een blikje.
2. Graphite line, RGB 13 set: een prachtige, complete set met alle RGB potloden en RGB Grafcubes. Maar ook 2 Technalo grafietpotloden (3B en 6B), een Caran d’Ache Waterbrush, 2 Museum aquarelpotloden, een gum, een puntenslijper en een blikje waar alles in past.
Natuurlijk zijn alle producten in de sets ook los verkrijgbaar.

De Caran d’Ache Technalo RGB potloden in actie zien? Bekijk dan ons korte "check dit" filmpje op Instagram over deze potloden en de klassieke Technalo serie.

 

Gekleurd grafiet van Derwent

Derwent biedt je grafietpotloden in nog meer kleuren. We hebben een mooie set van 12 stuks. Deze kleuren zijn meer aanwezig dan de kleuren van Caran d’Ache. Tussen de verschillende kleuren zit ook meer contrast, zowel droog als nat. En nat zijn de kleuren van Derwent feller dan die van Caran d’Ache. Met de Graphitint potloden krijg je dus meer kleur in je tekening, maar ze geven nog steeds dat schemer grijze effect wat zo uniek is aan gekleurd grafiet.

Derwent graphitint 

Tips voor het tekenen met gekleurd grafiet
Ga je aan de slag met gekleurd grafiet? Neem dan lekker de tijd om te experimenteren. Ontdek de kleurverschillen tussen nat en droog. Maak je tekening nat met behulp van een Waterbrush of teken op nat papier. Ook een leuk effect: teken met een nat potlood of Grafcube op papier door deze eerst in water te dopen. Zo krijg je hele andere lijnen en vlakken.

Wil je meer schilderen? Maak dan gebruik van het Caran d’Ache aquarel palet. Teken met je potlood of Grafcube een vlak op de ruwe kant van het palet en maak het nat met een penseeltje. Nu heb je waterverf waarmee je direct kunt schilderen op papier! Het palet is ook heel handig om kleuren te mengen. Wanneer je water gebruikt in je tekening heb je wat dikker papier nodig, want anders gaat je papier bobbelen. Winsor and Newton Smooth Surface van 220 gram en aquarelpapier zijn daarvoor heel geschikt. Gebruik voor het schilderen een Waterbrush of een aquarelpenseel, zoals de Da Vinci Casaneo of de Raphaël Precision.

 experimenteren-grafitint-grafiet-gekleurd-blog-gekleurt

Urban sketching
Vind je het leuk om eropuit te gaan en buiten te tekenen? De gekleurde grafietpotloden zijn perfect voor urban sketching! De kleuren passen heel mooi bij de sfeer van de stad. Plus: de potloden en Grafcubes neem je super makkelijk mee in een etuitje, samen met je Waterbrush.

etui

Nog meer grafiet
Naast gekleurd grafiet zijn er nog meer leuke variaties uitgevonden op het klassieke grafietpotlood. Klik hier voor de blog: Grafiet in vele vormen! Of bekijk meteen even onze video over kneedbaar grafiet van Art Graff. Deze kan ook met water!
Meer weten over het klassieke grafietpotlood? Lees dan de blog 15 tinten grijs, grafiet potloden van Caran d’Ache.

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.