Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Zoeken

Tags

Teken en Schilder Blog

In dit teken en schilder BLOG vindt je alles over tekenmateriaal en schilderspullen. We hebben 3 hoofd categorieën: TekenBLOG, SchilderBLOG, Divers/Gemengde TechniekenBLOG. Hier onder staan de 3 hoofd categorieën. Nog verder naar beneden staan alle BLOGs de meest recente staat bovenaan.

Aan de slag met Cobra's olieverf mediums

Speciaal voor de Cobra Waterverdunbare olieverf bestaan er verschillende mediums van Cobra. Dit maakt het schilderen met deze nieuwe soort olieverf leuker, makkelijker én gezonder. De mediums zijn namelijk vrij van oplosmiddelen en gecreëerd vanuit een basis van plantaardige oliën en synthetische hars. Daardoor zijn deze mediums niet schadelijk voor de gezondheid, iets waar Cobra voor staat. Want Cobra’s missie? ‘Het gebruik van oplosmiddelen tot een minimum te beperken voor jouw gezondheid en dat van het milieu’
Stel, je bent nieuwsgierig geworden naar wateroplosbare olieverf. De eerste vraag die je te binnen zal schieten is: Is waterverdunbare olieverf wel échte olieverf? Het antwoord is ja! Lees in dit blog precies waarom, en wat de voordelen zijn van de waterverdunbare variant.
We kijken vandaag naar zeven hele bijzondere modellen: allemaal met andere functies en mogelijkheden, van klein naar groot, van simpel tot geavanceerd. Welke puntenslijper is voor jou het meest geschikt?

Magenta, een bloedmooie kleur

De kleur magenta heeft een bijzondere geschiedenis. Waar komt de naam van dit pigment nou eigenlijk vandaan?

Olieverf Schilderij Vernissen

dit is een blog over het vernissen van een olieverf schilderij. er word verteld waarom het handig is om te doen, waar je op moet letten en wat je moet doen als het fout gaat

Veel gemaakte fouten met acrylverf

Acryl verf is een verf soort die vergeleken met andere verf soorten snel droogt en hierdoor is het een populaire verf. Maar er zijn een aantal veelgemaakte fouten bij schilderen met acrylverf en in dit blog vertellen bij over 7 veel gemaakte fouten met acrylics en de oplossingen er voor.

Beginnen met tekenen

Hoe begin ik met tekenen? Dat is zeer waarschijnlijk de vraag die jij graag beantwoord wil hebben. In dit blog lees je tips zodat jij makkelijk kan gaan beginnen met tekenen.

De verschillende inktsoorten op een rij

Ga je handletteren of ga je een pentekening maken met inkt? Wat is het verschil tussen acrylinkt en ecoline? Kan je dan het beste een kroontjespen gebruiken of toch een penseel? Welk papier is het meest geschikt? In deze blog gaan we het daar over hebben. Ook gaan we verschillende soorten inkt met elkaar vergelijken.

Welke verf moet je kiezen?

Oké je hebt het idee opgevat om te gaan schilderen, goed idee, maar welke verf kies je nou het beste? Vaak denken mensen er niet goed over na, en beginnen ze zo maar met een bepaalde verfsoort, en dat kan leiden tot grote frustratie of problemen met de duurzaamheid. En natuurlijk is het ook eens interessant om eens naar een andere verfsoort te kijken dan waar je normaal mee werkt!

Olieverf voor beginners in 3 stappen

Wil jij ook zo graag schilderen met olieverf? Maar weet je niet wat je precies nodig hebt of waar je op moet letten bij deze verf? In deze blog vertellen we je in 3 stappen alles wat je als beginner moet weten over het schilderen met olieverf.

Grafiet in vele kleuren!

Wist je dat grafiet niet alleen in grijs, maar ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is? En dat je ermee kunt schilderen? Lees het in deze blog!
Deze blog is een kleine ode aan de mooiste grafietpotloden uit ons assortiment: de Grafwood serie van Caran D'Ache. Waarom wij zo wild enthousiast zijn over dit type grafietpotlood? Lees het in deze blog!

Grafiet in vele vormen!

Iedereen heeft wel eens getekend met een grijs grafietpotlood. Maar wist je dat grafiet niet per se in een potlood hoeft te zitten? Tegenwoordig bestaan er allerlei leuke grafiet variaties waarmee je niet alleen kunt tekenen, maar ook kunt schilderen!
Teken jij graag met grafiet? Of wil je leuke nieuwe producten ontdekken? Dan is deze blog echt iets voor jou!
In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van een goed schildersdoek. We geven antwoord op de volgende vragen: Wat zijn de verschillen tussen linnen en katoen? Merk je hierin verschil tijdens het schilderen? En misschien wel de belangrijkste: hebben deze verschillen ook effect op je eindresultaat?

Acrylverf: zo laat je het langzamer drogen

Wil je de mooiste kleurovergangen maken met acryl? Of ben je het zat dat je acrylverf al opgedroogd is op je palet terwijl jij nog lekker aan het schilderen was? Dan is een medium wat de acrylverf langzamer laat drogen de oplossing voor jou!
In deze blog vertellen we je meer over Slow drying medium en Retarder.
Waarom is een daglichtlamp zo ontzettend handig? Wat is het verschil met een gewone lamp? In deze blog vertellen we je alles over het belang van goed licht en lichten we de voordelen van elk model daglichtlamp toe.
Op zoek naar een mooie tekenezel of schildersezel? In deze blog lees je alles over de verschillende modellen en welke voordelen het werken op een schilderezel heeft.
Kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden…
Kleurpotloden op olie basis of kleurpotloden op wax basis…
Harde of zachte potloden…
Wil je aan de slag met kleurpotloden? Maar kun je niet kiezen tussen al die verschillende soorten? In deze blog helpen we je een handje!

Alles over penselen

Op zoek naar het perfecte penseel voor kleine details? Wil je grote vlakken snel kunnen schilderen? Of hele lange lijnen trekken met je penseel? Maar weet je niet welk penseel je nodig hebt voor die bepaalde verfstreek? Of welk penseel perfect is voor de verf die je wilt gebruiken?
Geen nood, in deze blog vertellen we je alles over penselen! We kijken naar de verschillende vormen, de verschillende soorten haren en welk penseel goed bij welke verf en techniek past. Zo weet jij welke penselen perfect voor jou zijn! Tot slot geven we je nog enkele tips voor het onderhouden van je penseel.
In onze winkel krijgen we meer en meer de vraag naar goede synthetische aquarelpenselen. Steeds minder mensen willen schilderen met dierlijk haar.
Ben jij ook op zoek naar een diervriendelijk alternatief? In deze blog vergelijken we onze verschillende synthetische aquarelpenselen en leer je waar je op kunt letten bij je keuze.

Copic kleurcodes, zo werkt het!

Werk je ook zo graag met Copic alcohol markers, maar zijn die kleur codes voor jou een raadsel? We vertellen je graag hoe het kleurensysteem van Copic werkt en waarom het super handig is!
Deze markers met inkt op alcoholbasis worden al jaren gebruikt door productontwerpers, architecten, interieur ontwerpers, comictekenaars en illustratoren. Onze markers op alcohol basis zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Door de speciale inkt, kun je veel lagen over elkaar heen zetten. In deze blog bespreken we markerpapier, de verschillende merken zoals Promarker en Copic en gaan we aan de slag met blenden.

Alles over krijtstiften voor op het raam

Waar kun je krijtstiften voor gebruiken? Waarmee kun je toch zo'n toffe raamtekening maken? Moet je een raamtekening binnen of buiten tekenen? En kun je het echt zo makkelijk weghalen? In deze blog gaan we het hebben over chalkmarkers. We gaan onze verschillende krijtstiften testen en vergelijken. Daarnaast geven we nog een paar handige tips, zodat jij alles weet om lekker aan de slag te gaan!
Je wil beginnen met aquarelverf of waterverf, maar wat heb je nodig? Tubes of blokjes verf (napjes)? Waar moet je op letten bij waterverfpenselen? En welk papier? In deze blog gaan we kijken naar de verschillende soorten watercolour en een aantal onmisbare hulpmiddelen.
Geen zin om te lezen? We hebben ook een uitgebreide >> Aquarelverf Video
1 van 2