Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Alles over de Brush Pen

Ecoline Brushpen penseel punt markerWat is een brushpen? Wat doet een brush marker? Wat zijn Ecoline stiften zijn vragen die we veel in onze winkel horen.

De brushpen, oftewel penseel pen, is een stift met een penseel punt. Sommige merken hebben alleen een zwarte brush pen, maar andere merken zijn in vele kleuren te koop. Zo zijn er de zwarte brushpennen:

De ecoline brushpen (Ecoline stif) is bijvoorbeeld te koop in 60 heldere kleuren. In de marker zit de bekende ecoline, maar dan dubbel geconcentreerd en daardoor super krachtig. Deze kan je net zo als de Tombow Dual Bruspen (die ook in vele kleuren te verkrijgen is) verdunnen met water. Deze beide stiften vallen onder de Aquarel markers, net zo als de Winsor en Newton Water Color Markers, maar deze heeft geen penseelpunt. De kleuren laten zich onderling heel goed mengen. Een van de meest bijzondere markers is de Karin Marker, deze worden gemaakt in twee soorten. De BrushmarkerPRO en de Decobrushmarker. De eerste is een normale waterbasis inkt marker en de DecoBrushmarker is meer dekkend en met metalic kleuren. Beiden zijn voorzien van een super kwaliteit japanse penseelpunt.

Handlettering brushpen

 Daarnaast zijn er de 'gewone stiften' zoals Edding 1340 Brushpen en de Faber Castell PITT artist pens, alhoewel deze ook met water te verdunnen is.

Er zijn ook brushpennen op alcohol basis, deze alcohol markers zijn meestal met 2 punten, een scherpe en een brede punt zoals de Copic Classic Marker of de Promarker, maar beide stiften zijn er ook in een Alcohol Brush Pen, namelijk de Copic Sketch (en de Copic Ciao).

 

De laatste categorie Brushpennen met kleur zijn de paintmarkers, meestal met een scherpe of brede punt, maar Posca heeft een brushpen met (acryl) verf de Posca PCF-350

Dan zijn er nog een heel aantal brushpennen met zwarte inkt, bijvoorbeeld de Pentel pocket brush pen met navulinkt (die overigens wel in een paar kleuren penseelpen verkrijgbaar is). Ook Copic heeft een multiliner met penseelpunt, deze zij zeer lichtecht en watervast en ook de Copic Gasenfude penseelpunt. De Fudenosuke van Tombow zit tussen gewone stift en Copic GAsenfude bruspen met penseel puntbrushpen in, en heeft dus een wat steviger punt. Net zo als de Pentel Touch, maar die is in vrij veel kleuren. De Sakura Pigma Brush is te vergelijken met de multiliner van Copic.

Genoeg te kiezen dus, en voor iedereen geldt, zelf proberen om je ideale Brush Pen te vinden, succes ermee!

Tombow Dual Brus ATB bruspenne

 

 

 

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

* zijn verplichte velden. Emailadres wordt niet getoond.

  • Interessant

    Dat er zo veel verschillende brushmarkers zijn!

Verwante artikelen
Actie
COPIC sketch 24 stuks Basis Set COPIC sketch 24 stuks Basis Set
159.50 189,63
Actie
BrushMarker Set 6 PASTEL TONES BrushMarker Set 6 PASTEL TONES
20.19 26,05