Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Daglichtlampen: Het perfecte licht voor Tekenen en Schilderen!

Waarom is een daglichtlamp zo ontzettend handig? Wat is het verschil met een gewone lamp? In deze blog vertellen we je alles over het belang van goed licht en lichten we de voordelen van elk model daglichtlamp toe.

Wanneer is een daglichtlamp iets voor jou?
Licht is ongelofelijk belangrijk bij het creëren van kunst want het bepaald hoe we kleuren en contrast waarnemen. Een goede lichtbron is voor een creatieveling dus geen overbodige luxe maar een basisbehoefte. Misschien herken je één van de volgende situaties: Je hebt een prettig atelier maar er zitten helaas weinig ramen in of de ramen zitten niet op de juiste plek. Hierdoor werk je overdag in een schaduw waardoor je meer moeite moet doen om kleur en contrast goed op papier/doek te krijgen. Of: Je hebt een avondje lekker geschilderd en bent daarna tevreden naar bed gegaan. De volgende dag bekijk je je werk in ander licht en ben je verrast: zo zag het er gisteren niet uit! De kleuren en het contrast vallen tegen, jammer van je harde werk!

Daglicht kan per ruimte en per uur enorm verschillen en dat is dus onhandig. Met een daglichtlamp heb je op elk moment van de dag optimaal daglicht en de beste kleurweergave, zo kun je waar en wanneer je wilt lekker aan de slag en kom je de volgende dag niet voor onaangename verassingen te staan!

 

slimline-daylight-lamp-daglicht-licht-lampen

Wat is het verschil tussen een daglichtlamp en een gewone lamp?
Gewone lampen produceren wit licht. Wit licht bestaat uit maar een kleur en bevat helaas niet alle kleuren uit het natuurlijke spectrum. Een daglichtlamp draagt al deze kleuren wel in zich en wordt daarom volspectrum genoemd. Vol spectrum daglichtlampen benaderen natuurlijk daglicht tot wel 98%. Hierdoor zie jij de kleuren in je schilderij precies zoals ze er in natuurlijk daglicht ook uit zien. Een top uitvinding!

 

Onze modellen:

 

slimline daylight daglichtlampSlimline van Daylight
De Slimline is onlangs vernieuwd, door de nieuwe aluminium kap straalt de lamp helderder licht wat zich mooier verspreid. De klem is ook opnieuw ontworpen klein maar sterk en neemt dus weinig ruimte in. Verder heeft dit model heeft een vierstapsdimmer daarmee kan je hem fel of juist minder fel zetten. De Slimline wordt geleverd met een tafel klem maar helaas zit er geen ezel klem bij, dit betekend dat je de lamp enkel aan tafels en werkbanken kunt vastzetten. Ons volgende model is een stukje flexibeler en daardoor nog prettiger in gebruik.

 

techne daylight daglichtlampTechne artist & drafting lamp Onze favoriet
Deze lamp is onze favoriet want het is ons meest veelzijdige model. De Techne artist en drafting lamp is gemakkelijk te monteren aan vrijwel elke tafel, werkbank en ezel! Door de flexibele arm kun je dit model 360° draaien en dat is een groot voordeel want hierdoor vind je altijd de goede hoek en hoef je de lamp zelden te herpositioneren. Verder heeft deze lamp 3 helderheidsniveau’s. Techne is het meest gekozen model door kunstenaars. 


Artist studio lamp met standaardArtist studio
De Artist Studio is een mooie combinatie met een atelier ezel. Deze daglichtlamp wordt als enige geleverd met een statief, dit betekend voor jou dat je de lamp overal in je werkruimte kunt neerzetten. Het statief kan tot 2,20 meter hoog worden ingesteld. De lamp heeft een brede lampenkap en hierdoor wordt het licht optimaal verspreidt. Ook dit model is voorzien van een flexibele arm van 12cm waarmee je het licht altijd op de juiste plek kunt richten. Bij de lamp zit een snoer van drie meter zodat je bijzonder flexibel bent! Perfect voor makers die graag groot werken.

abonneer je op ons youtubekanaal

 

 

daglicht-lampen-ezel-staande-slimline

  Heb jij een keus kunnen maken en je atelier in een daglichtlampzonnetje gezet? Show ons je werkplek via Facebook of Instagram met #buschvanderworp. Vinden we leuk!

 

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

* zijn verplichte velden. Emailadres wordt niet getoond.

Verwante artikelen
Actie
Actie