Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Project Rembrandt Televisie Programma NPO NTR, de Nieuwe Rembtandt

project rembrandt tv programma npo

Project Rembrandt  is een televisie programma dat wordt uitgezonden door NPO NTR, in dit TV programma wordt de de Nieuwe Rembtandt gezocht.

Amateur kunstenaars en professionele schilders kunnen mee doen in de zoektocht naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

koop verf project rembrandt

De gebruikte Project Rembrandt verf is Cobra Waterverdunbare Olieverf, in het begin wordt ook Amsterdam Acrylverf gebruikt. Onderaan deze pagina zie je nog een aantal geschikte materialen.

Er zijn 50 deelnemers, en hieruit worden 10 gedreven top talenten verkozen die zich in zes maanden het klassieke vak van kunstschilder zullen leren. Met hulp van getallenteerde leraren, schilderes Iris en kunstenaar en docent Tyas, gaan de deelnemers hun eigen figuratieve kunst onderzoeken en verder ten toon spreiden.

Natuurlijk worden de kunstwerken beoordeeld door Pieter Roelofs, van het Rijksmuseum te Amsterdam en Lita Cabellut, zij is een succesvol kunstschilder. 

Geinspireerd door het TV programma? Doe gewoon mee!

Project rembrandt kist

Welke materialen worden gebruikt bij Project Rembrandt?

Wat voor verf wordt er gebruikt in Project Rembrandt? Waarmee schilderen de deelnemers? Welke spullen schilderen ze mee? In het programma worden diverse goede kwaliteit penselen gebruikt. Met name marter haren penselen zij zeer geschikt voor het schilderen à la Rembrandt. In het begin gebruiken de deelnemers de makkelijk te hanteren Amsterdam Acrylverf, daarna  Cobra waterverdunbare Olieverf  , maar ook Rembrandt Olieverf  is zeer geschikt voor stillevens en portretten in de stijl van Rembrandt. Als ondergrond wordt vaak gebruik gemaakt van Linnen schildersdoeken of Houten Panelen van Mus. In de schets fase maken de deelnemers van project Rembrandt vaak gebruik van een witte teken potloden 

Meer info op NTR Project Rembrandt

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.