Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Alles over Tekenen

BLOG - Alles over Tekenen!

We kijken vandaag naar zeven hele bijzondere modellen: allemaal met andere functies en mogelijkheden, van klein naar groot, van simpel tot geavanceerd. Welke puntenslijper is voor jou het meest geschikt?

Beginnen met tekenen

Hoe begin ik met tekenen? Dat is zeer waarschijnlijk de vraag die jij graag beantwoord wil hebben. In dit blog lees je tips zodat jij makkelijk kan gaan beginnen met tekenen.

De verschillende inktsoorten op een rij

Ga je handletteren of ga je een pentekening maken met inkt? Wat is het verschil tussen acrylinkt en ecoline? Kan je dan het beste een kroontjespen gebruiken of toch een penseel? Welk papier is het meest geschikt? In deze blog gaan we het daar over hebben. Ook gaan we verschillende soorten inkt met elkaar vergelijken.

Grafiet in vele kleuren!

Wist je dat grafiet niet alleen in grijs, maar ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is? En dat je ermee kunt schilderen? Lees het in deze blog!
Deze blog is een kleine ode aan de mooiste grafietpotloden uit ons assortiment: de Grafwood serie van Caran D'Ache. Waarom wij zo wild enthousiast zijn over dit type grafietpotlood? Lees het in deze blog!

Grafiet in vele vormen!

Iedereen heeft wel eens getekend met een grijs grafietpotlood. Maar wist je dat grafiet niet per se in een potlood hoeft te zitten? Tegenwoordig bestaan er allerlei leuke grafiet variaties waarmee je niet alleen kunt tekenen, maar ook kunt schilderen!
Teken jij graag met grafiet? Of wil je leuke nieuwe producten ontdekken? Dan is deze blog echt iets voor jou!
Kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden…
Kleurpotloden op olie basis of kleurpotloden op wax basis…
Harde of zachte potloden…
Wil je aan de slag met kleurpotloden? Maar kun je niet kiezen tussen al die verschillende soorten? In deze blog helpen we je een handje!

Copic kleurcodes, zo werkt het!

Werk je ook zo graag met Copic alcohol markers, maar zijn die kleur codes voor jou een raadsel? We vertellen je graag hoe het kleurensysteem van Copic werkt en waarom het super handig is!
Deze markers met inkt op alcoholbasis worden al jaren gebruikt door productontwerpers, architecten, interieur ontwerpers, comictekenaars en illustratoren. Onze markers op alcohol basis zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Door de speciale inkt, kun je veel lagen over elkaar heen zetten. In deze blog bespreken we markerpapier, de verschillende merken zoals Promarker en Copic en gaan we aan de slag met blenden.

Alles over krijtstiften voor op het raam

Waar kun je krijtstiften voor gebruiken? Waarmee kun je toch zo'n toffe raamtekening maken? Moet je een raamtekening binnen of buiten tekenen? En kun je het echt zo makkelijk weghalen? In deze blog gaan we het hebben over chalkmarkers. We gaan onze verschillende krijtstiften testen en vergelijken. Daarnaast geven we nog een paar handige tips, zodat jij alles weet om lekker aan de slag te gaan!
Tombow Dual Brushpens, Ecoline stiften, of toch potjes? Wat zijn toch die Karin markers en hoe maak je de keuze tussen al deze stiften? In deze blog gaan we het hebben over de super populaire en veelzijdige aquarelmarker. We gaan alle stiften vergelijken en kijken hoe het werkt.

Aan de slag met Acryl verfstiften. Molotow vs. Posca

Welke stift gebruik kun je op bijna elke ondergrond gebruiken? Welke stift is dekkend en egaal? Een stift voor de grote vlakken én de kleine details? Verfstiften zijn één van de meest veelzijdige tekenmaterialen ooit. Een verfstift is er in verschillende diktes, verschillende merken, en natuurlijk in heel veel verschillende kleuren. Je kunt ze gebruiken in combinatie met andere materialen, voor tekeningen, of voor details in acryl schilderijen.

Aan de slag met markers, Alles over stiften!

Blog over alle soorten markers. Aquarelstiften, alcoholstiften, verfstiften, krijtstiften en meer! Welke stift drukt niet door? Welke stiften gebruik je voor handlettering? Welke voor raamtekening? En als je bijvoorbeeld op hout wil tekenen? Welke soorten zijn er en welke zijn het beste?

Alles over de Fineliner

Alles over de Fineliner. Wat zijn de verschillen? Welke fineliner moet je kiezen?
Alles over de Brushmarker PRO, DecoBrush en de Pigment DecoBrush van Karin, de ideale Brushmarker met Japanse penseelpunt.

Alles over de Brush Pen

Brushpenen zijn er in vele soorten en maten, maar welke kies jij? We bespreken hier een groot aantal de vele verschillende Brush Pennen van Tombow tot de Ecoline Brushpen, en de Brushmarker tot Brushpennen met verf. Kortom alles over de brushpen en wat zijn de verschillen.