Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Zoeken

Tags

Alles over Schilderen

Penselen schoonmaken: De gouden tips!

Penselen kunnen je behoorlijk wat geld kosten, zeker als je gaat voor de beste kwaliteit. Uiteraard zijn er penselen in alle prijsklassen en kunnen betaalbare penselen heel prima zijn. Maar als je je penselen vaak gebruikt, langdurig wil gebruiken en zo mooi als nieuw wil behouden, is het toch heel handig te weten wat je het beste wél, en ook wat je het beste niet kunt doen!

Beginnen met acrylverf [in 4 stappen]

De op kleur gesorteerde acrylverfpotten in de winkel of webshop vrágen er om uitgeprobeerd te worden. Je bent nieuwsgierig en wil gaag beginnen met schilderen of weten of acrylverf geschikt is voor jou... Wij leggen je in dit blog stap voor stap uit wat acrylverf is, waar je op moet letten, wat je nodig hebt, en waar te beginnen!

Gamsol: Beter dan Terpentine?

Gamsol is een gezonder alternatief voor oplosmiddelen zoals terpentijn. Hoe komt dat, en werkt het ook hetzelfde? En wat kun je nog meer met dit middeltje doen? Lees dit blog om erachter te komen waarom gamsol een waardevolle toevoeging is aan je atelier!
Gouache: het is ontzettend leuk om te (leren) schilderen met deze veelzijdige verfsoort. Of je alles rondom gouache al kent of nog helemaal niet, dit blog staat vol handige tips en informatie! In 4 stappen vertellen we je wat je moet weten om aan de slag te gaan:
Wat is gouache eigenlijk?
Waarin verschilt gouache precies van auarel- en acrylverf?
Wat zijn de fijnste merken en
Welke extra materialen heb je nodig?
Dekking, pigment, transparantie, dikte, droogtijd... Het lijkt ingewikkeld, al die verschillende eigenschappen waar je je als (beginnend) acrylschilder aan moet houden. Het kan voor problemen zorgen die iedere acrylverfschilder zal herkennen. Gelukkig heeft Amsterdam een aantal mediums gemaakt, die een heleboel oplossingen, creativiteit en vrijheid toevoegen aan het schilderen met Amsterdam acrylverf! Wij zetten de meest voorkomende problemen en daarbij de oplossing(en) voor je op een rijtje.

Aan de slag met Cobra's olieverf mediums

Speciaal voor de Cobra Waterverdunbare olieverf bestaan er verschillende mediums van Cobra. Dit maakt het schilderen met deze nieuwe soort olieverf leuker, makkelijker én gezonder. De mediums zijn namelijk vrij van oplosmiddelen en gecreëerd vanuit een basis van plantaardige oliën en synthetische hars. Daardoor zijn deze mediums niet schadelijk voor de gezondheid, iets waar Cobra voor staat. Want Cobra’s missie? ‘Het gebruik van oplosmiddelen tot een minimum te beperken voor jouw gezondheid en dat van het milieu’
Stel, je bent nieuwsgierig geworden naar wateroplosbare olieverf. De eerste vraag die je te binnen zal schieten is: Is waterverdunbare olieverf wel échte olieverf? Het antwoord is ja! Lees in dit blog precies waarom, en wat de voordelen zijn van de waterverdunbare variant.

Olieverf Schilderij Vernissen

dit is een blog over het vernissen van een olieverf schilderij. We leggen je uit waarom het handig is om te doen, waar je op moet letten en... Wat je moet doen als het fout gaat!

Veel gemaakte fouten met acrylverf

Acryl verf is een verf soort die vergeleken met andere verf soorten snel droogt en hierdoor is het een populaire verf. Maar er zijn een aantal veelgemaakte fouten bij schilderen met acrylverf en in dit blog vertellen bij over 7 veel gemaakte fouten met acrylics en de oplossingen er voor.

Welke verf moet je kiezen?

Oké je hebt het idee opgevat om te gaan schilderen, goed idee, maar welke verf kies je nou het beste? Vaak denken mensen er niet goed over na, en beginnen ze zo maar met een bepaalde verfsoort, en dat kan leiden tot grote frustratie of problemen met de duurzaamheid. En natuurlijk is het ook eens interessant om eens naar een andere verfsoort te kijken dan waar je normaal mee werkt!

Olieverf voor beginners in 3 stappen

Wil jij ook zo graag schilderen met olieverf? Maar weet je niet wat je precies nodig hebt of waar je op moet letten bij deze verf? In deze blog vertellen we je in 3 stappen alles wat je als beginner moet weten over het schilderen met olieverf.
In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van een goed schildersdoek. We geven antwoord op de volgende vragen: Wat zijn de verschillen tussen linnen en katoen? Merk je hierin verschil tijdens het schilderen? En misschien wel de belangrijkste: hebben deze verschillen ook effect op je eindresultaat?

Acrylverf: zo laat je het langzamer drogen

Wil je de mooiste kleurovergangen maken met acryl? Of ben je het zat dat je acrylverf al opgedroogd is op je palet terwijl jij nog lekker aan het schilderen was? Dan is een medium wat de acrylverf langzamer laat drogen de oplossing voor jou!
In deze blog vertellen we je meer over Slow drying medium en Retarder.

Alles over penselen

Op zoek naar het perfecte penseel voor kleine details? Wil je grote vlakken snel kunnen schilderen? Of hele lange lijnen trekken met je penseel? Maar weet je niet welk penseel je nodig hebt voor die bepaalde verfstreek? Of welk penseel perfect is voor de verf die je wilt gebruiken?
Geen nood, in deze blog vertellen we je alles over penselen! We kijken naar de verschillende vormen, de verschillende soorten haren en welk penseel goed bij welke verf en techniek past. Zo weet jij welke penselen perfect voor jou zijn! Tot slot geven we je nog enkele tips voor het onderhouden van je penseel.
In onze winkel krijgen we meer en meer de vraag naar goede synthetische aquarelpenselen. Steeds minder mensen willen schilderen met dierlijk haar.
Ben jij ook op zoek naar een diervriendelijk alternatief? In deze blog vergelijken we onze verschillende synthetische aquarelpenselen en leer je waar je op kunt letten bij je keuze.
Je wil beginnen met aquarelverf of waterverf, maar wat heb je nodig? Tubes of blokjes verf (napjes)? Waar moet je op letten bij waterverfpenselen? En welk papier? In deze blog gaan we kijken naar de verschillende soorten watercolour en een aantal onmisbare hulpmiddelen.
Geen zin om te lezen? We hebben ook een uitgebreide >> Aquarelverf Video

Acryl Pouring (Gieten Met Acryl) Hoe Werkt Het?

Altijd iets anders willen uitproberen met Acrylverf? Wat dacht je van “acryl pouring”, dus gieten met acrylverf.

Acrylgieten is een vorm van abstracte kunst, waarbij verrassende schilderijen gemaakt worden met vloeibare acrylverf. Met eindeloze variaties en vaak erg bijzondere resultaten is het onmogelijk om fouten te maken.
Geen zin om te lezen? We hebben op YouTube een uitgebreide >> Acrylverf Gieten Video
Project Rembrandt Televisie Programma NPO NTR, de Nieuwe Rembtandt op Tv - Wedstrijd

Acrylverf: goede kwaliteit of goedkope aanschaffen?

Er zijn erg veel soorten en kwaliteiten acrylverf, maar wat is nu werkelijk het verschil tussen hele goedkope acrylverf en professionele acryl verf. We leggen de verschillen in pigment, dekkracht, lichtechtheid en dikte helder uit.