Vragen? Bel met de winkel 038 - 45 48 533
Alle categoriëen
Menu
0 € 0,00
 

Alles over de Aquarel marker - Ecoline, Tombow, Karin en de Edding 1340

Wat is een aquarelmarker of een stift die water verdunbaar is? Tombow Dual Brushpens, Ecoline stiften of toch de potjes? Wat zijn toch die Karin markers en hoe maak je de keuze tussen al deze stiften? In deze blog gaan we het hebben over de super populaire en veelzijdige aquarelmarker. We gaan alle stiften vergelijken en kijken hoe het werkt.

Een aquarelmarker is in het kort een stift met inkt die waterverdunbaar is. Net als met Aquarelverf kun je het mengen met water. En net als met verf heb je verschillende kwaliteit soorten. Als de inkt nog nat is, kun je er met een beetje water mee aquarelleren. Al deze stiften werken super goed om aquarellen technieken of wassingen mee te maken. Je kunt zo levendige kleurvlakken maken én precieze details. Net als aquarel eigenlijk maar dan vooral een heel stuk makkelijker. Dop eraf en kleuren maar!

De flexibele penseelpunt

Al onze aquarelmarkers zijn voorzien van een goede kwaliteit Brushpunt. De beste flexibele penseelpunten worden in Japan gemaakt. Maar natuurlijk zijn niet alle punten hetzelfde. De Ecoline Brushpen heeft bijvoorbeeld een vrij brede punt. De breedste van de vier soorten. De Tombow heeft een gemiddelde grootte. De Karin Marker is iets groter dan de Tombow. De Edding heeft de kleinste punt. Het verschil in lijndikte kun je zien in de afbeelding hieronder. Door harder te drukken, krijg je dikkere lijnen. Maar je kunt ook juist hele dunne strepen trekken. Hierdoor krijg je levendige lijnen en maak je er de mooiste letters mee. Meer hierover lees je in de speciale blog over de Brushpen.

edding-karin-brush-pen-aquarel-marker-voordelen-blog-punt-soort-vergelijken-vergelijking

 

 

Welke Aquarelmarkers zijn er?

Ecoline Brushpen

ecoline-brushpen-voordelen-blog-vergelijken-vergelijking

Misschien we de meest bekende soort aquarelstift is de Ecoline Brushpen. In de stift zit de oude vertrouwde Ecoline die je kent van de potjes. Maar dan geconcentreerd en dus sterker. De Ecoline inkt is uiterst vloeibaar. Hierdoor kan er wat verschil zitten in tint. Als je een lijn trekt, is deze aan het begin wat donkerder dan op het eind. De Ecoline inkt zorgt voor mooie intense kleuren. Maar pas op, want na een paar weken zonlicht worden de kleuren wel vager. De Ecoline Brushpen heeft een dikkere punt en is daardoor geschikt voor grote vlakken en sierlijke letters.  

 

Tombow ABT Dual Brushpen

tombow-abt-dual-brush-pen-aquarel-marker-voordelen-blog-vergelijken-vergelijking

Nog voor de Ecoline Brushpen was er de Tombow Dual Brushpen. Deze stift is al jaren favoriet van illustratoren en tekenaars. Dit is professionele viltstift en een water vermengbaar alternatief voor alcohol markers. De inkt van de Tombow droogt sneller en kan op ruw papier droog aanvoelen. Het grote voordeel van inkt is dat deze een bijna egaal vlak maakt met minimaal kleurverschil. Zo weet jij precies wat er uit het puntje van de stift komt! Over puntjes gesproken, De Tombow heeft er twee per stift. Voorop zit een stevige flexibele penseelpunt waar je dik en dun mee kunt werken. Maar wil je écht in detail treden, gebruik dan de precisiepunt aan de achterkant. Ideaal voor lijnwerk en kleine details! Zo heeft de Tombow meer verschillende lijndiktes en meer mogelijkheden.

 


Karin Marker Pro

karin-marker-pro-stift-brush-pen-aquarel-marker-voordelen-blog-vergelijken-vergelijking

De nieuwste aquarelstift in ons assortiment, de hoogwaardige Karin Marker. Deze Marker wordt gemaakt van de beste materialen. De punten worden geproduceerd in Japan, de Inkt is Duits. Het beste van Oost en West verenigd in een betaalbare marker. De inkt van de Karin Marker is net als de Ecolinemarker uiterst vloeibaar. Hierdoor glijdt de stift lekker over het papier. De Karin inkt is wel beter bestand tegen licht dan Ecoline. Wat de Karin marker echt uniek maakt zijn een aantal unieke kleuren, zoals vier super knallende fluor neonkleuren. En natuurlijk zijn er tien verschillende dekkende metallic tinten! Super geschikt voor handlettering!

 

Edding 1340edding-1340-brush-pen-aquarel-marker-voordelen-blog-vergelijken-vergelijkingi3WGyO8Vm5uhM

Je hebt ze vast al gezien in blogs of boeken. De Edding 1340 is een lekker voordelige aquarelstift met een hardere punt, waar je ook heel klein mee kunt werken. De Edding 1340 heeft met 20 verschillende kleuren een klein kleurpalet. De inkt is iets droger waardoor het minder vlekt als je langzaam tekent of schrijft. Het grootste verschil met de stiften hierboven, is het formaat van de punt. Het puntje is een stukje kleiner. Hierdoor kun je minder dikke strepen maken, maar is ie wel fijn voor het kleine werk. De pennen schrijven verrassend fijn en de inkt vloeit goed. Als je wil gaan beginnen met handlettering is dit zeker een aanrader.

Welk papier is het beste voor deze stiften?

Of je nou aquarelmarkers van Tombow, Ecoline of Karin gebruikt, het is altijd belangrijk om geschikt papier te gebruiken. Een mooie papiersoort geeft je gewoonweg meer teken- of lettering plezier. Voor deze stiften is het belangrijk dat de structuur van je papier niet te ruw is. Door ruw papier, kan de punt van je marker sneller slijten en rafelig worden. Ook is het belangrijk dat je papier lekker dik is. Dikker papier is minder bobbelen en minder vlekken. Meer lezen over papier? Bekijk dan snel de Papierblog, alles over papier.

Als je sierlijke letters wil maken, is het belangrijk dat je stift soepel over het papier gaat. Dit kan met Bristol papier, Ecoline Papier en natuurlijk het speciale Hahnemuhle Handlettering papier

Wil je tekenen of waterverven met de stiften? Dan gebruik je al snel meer inkt en water. Dan is het belangrijk dat je papier de inkt en het water goed opneemt. Probeer voor je volgende kunstwerk eens het Tombow Aquarelpapier, het gladde Terschelling Aquarelpapier of de Arches Satiné met de roze kaft. Dit papier kan tegen een spatje en is speciaal gemaakt om veel vloeistof op te nemen!

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen
Actie
Tombow Dual Brush Set 12 Pastel Tombow Dual Brush Set 12 Pastel
36.99 48,50
Actie
Actie
Ecoline Brushpen set 15 Ecoline Brushpen set 15
24.95 30,40